Een bijzondere regio

  • La vallée de la Dordogne à vélo

  • Le grand escalier à Rocamadour

  • Le tympan - Carennac, l'un des plus beaux villages de France

  • Vue de la vallée de la Dordogne depuis le château de Castelnau

  • Les grottes de Lacave

  • Artisan potier en vallée de la Dordogne

Ontdek al het mooie dat de Quercy en de Dordognevallei te bieden hebben, van het kalksteenplateaus van de “Causses” tot het schilderachtige pelgrimsstadje Rocamadour en de machtige Dordognerivier die zich door dit alles glinsterend een weg baant. Een uniek stukje authentiek Frankrijk.

Een rijk erfgoed

De Dordognevallei en de Quercy zijn bijzonder rijk aan natuurschoon en cultureel en architectonisch erfgoed. Een prima vakantiebestemming dus en ook ideaal voor mensen die van wandelen houden. De meest bekende wandelroute is de St. Jacobsweg, het eeuwenoude bedevaartspad dat naar het hart van het middeleeuwse Rocamadour voert.

Reis door de tijd

Door de eeuwen heen heeft de geschiedenis hier haar sporen nagelaten, van het dorre landschap van de causses tot aan de Périgord en overal langs de rivier de Dordogne. De grotten werden al heel vroeg door mensen bewoond en vandaag de dag kun je er nog steeds prachtige voorbeelden van prehistorische rotskunst bewonderen.

De Dordognevallei heeft ook een grote verscheidenheid aan architectonische juweeltjes, waaronder vele kastelen en enkele van “Les Plus Beaux Villages de France” (De mooiste dorpen van Frankrijk), waaronder Carennac, Loubressac en Autoire: indrukwekkende getuigen van duizenden jaren ambachtelijk vakmanschap.

Kunst en geschiedenis in de Quercy

Op de karakteristieke kalksteenplateaus van de Causses in het hart van de regio Quercy komen prehistorie en kunst samen op de Jacobsweg ofwel “Chemin de Saint Jacques de Compostelle” in het Frans. Deze bedevaartsroute leidt naar het tegen de steile rotsen aangebouwde pelgrimsstadje Rocamadour dat al meer dan duizend jaar met succes de zwaartekracht trotseert. 

Grands sites Midi-Pyrénées
Mijn verblijf