De Dordogne: de rivier

  • Canoë en famille sur la Dordogne

  • Baignade dans la Dordogne

  • Canyoning dans un des affluents de la Dordogne

  • Canoë sur la Dordogne

Voor liefhebbers van actieve vakanties is er van alles te doen op, in en langs de rivieren van de Dordognevallei: zwemmen en kanovaren, fietsen en mountainbiken, wandelen en paardrijden.

Idyllische omgeving

Met zijn mooie rivier, talloze stroompjes en meertjes is de Dordognevallei een ideale omgeving voor een heerlijke vakantie.

Houdt u van lekker uitrusten en ontspannen of geeft u juist de voorkeur aan een actieve vakantie? De rivier biedt  volop mogelijkheden voor iedereen, zoals zwemmen, kanoën en vissen. De Dordogne ontspringt in het Centraal Massief en baant zich van daaruit een weg door adembenemende landschappen die erom vragen om uitgebreid verkend te worden, met de auto, op de fiets of te voet op een van de vele wandelroutes.

Nieuwe energie opdoen aan de waterkant

Overal langs de rivier zijn er rustige kiezelstrandjes die goed toegankelijk zijn met een kano. Langs de waterkant aan de voet van de steile rotsen is het uitstekend vertoeven. Ideaal voor een gezellige picknick met gezin of vrienden, een verkoelende duik in het water en die kostbare momenten van totale ontspanning die dit tot een onvergetelijke vakantie in de vrije natuur maken. Er zijn veel prachtig gelegen moderne campings langs de rivier. Vanaf Beaulieu sur Dordogne glijdt de rivier statig door het landschap naar Souillac, voordat ze in de buurt van Sarlat de Périgord bereikt. De Dordogne wordt gevoed door het glasheldere water van kleine zijriviertjes als de Alzou en de Cère. Op sommige plekken heeft de rivier een sterke stroming, leuk voor avontuurlijker kanoërs, op andere plaatsen is het heerlijk rustig zwemwater. 

Grands sites Midi-Pyrénées
Mijn verblijf