De Jacobswegen

  • Pèlerin sur les chemins de Rocamadour, Compostelle

  • Rocamadour

  • Pèlerins sur les chemins de Rocamadour, Compostelle

  • La Vierge Noir, Rocamadour

Enthousiaste wandelaars kunnen hun hart ophalen op en langs de legendarische paden van de Dordognevallei. Verschillende schitterende “GR” (Grand Randonnée) -wandelroutes en de St. Jacobswegen komen bij Rocamadour samen.

De pelgrimsroute naar Santiago de Compostela

Als onderdeel van de St. Jacobsroute staan zowel Rocamadours basiliek als de crypte van Sint Amadour op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Om deze legendarische heiligdommen te kunnen aanschouwen, moeten eerst de 216 treden van de “grand escalier des pèlerins” (grote pelgrimstrap) beklommen worden. Het belangrijkste heiligenbeeld van het pelgrimsstadje wordt bewaard in de Chapelle Miraculeuse, een van de acht in de rotsholte gebouwde kapellen. Het is de Zwarte Madonna, die hier al meer dan duizend jaar aanbeden wordt.

Wandelaars kunnen kiezen uit drie varianten van de St. Jacobsweg om de Dordognevallei te verkennen: De Via Averna, die in Clermont Ferrand begint en door veel van de  "Mooiste Dorpen van Frankrijk" leidt, de  “Voie de Rocamadour in de Limousin en de Haut Quercy, en tenslotte de al even beroemde  Chemin du Puy (vroeger bekend als de Via Podensis) die via Figeac en Rocamadour naar Cahors gaat.

 

Een perfect gebied voor wandelaars

Rondtrekkend op deze goed aangegeven lange afstandspaden kunt u volop genieten van de prachtige vergezichten, ongerepte natuur en het uitermate goed bewaard gebleven architectonische erfgoed van de Dordognevallei. Afhankelijk van de gekozen route voeren de paden langs kastelen zoals Castelnau-Bretenoux, sommige van de Mooiste Dorpen van Frankrijk, waaronder AutoireLoubressacCarennacTurenne en Collonges-la-Rouge, het kalkstenen landschap van de causses of de groene uiterwaarden van de rivier de Dordogne.

Of u nu alleen of met familie en vrienden een wandel- of pelgrimstocht naar Rocamadour maakt, er is altijd geschikte accommodatie te vinden in de vele “gîtes d'étape” langs de St. Jacobsweg en de GR lange afstandspaden in de Dordognevallei.

Grands sites Midi-Pyrénées
Mijn verblijf