De Mooiste Dorpen van Frankrijk

  • Place de la Fontaine - Autoire

  • Vue sur les falaise du cirque d'Autoire

  • Carennac

  • Carennac

  • Loubressac surplombe la vallée de la Dordogne

De Dordognevallei herbergt een grote verscheidenheid aan pittoreske dorpjes waar de authentieke charme van het Franse platteland nog volop te vinden is. Het is dan ook geen wonder dat de stichting “Les Plus Beaux Villages de France” (De Mooiste Dorpen van Frankrijk) juist hier werd opgericht (in 1981), op initiatief van de toenmalige burgemeester van Collonges-la-Rouge. Drie van deze Mooiste Dorpen van Frankrijk zijn prachtig gelegen in het hart van de Dordognevallei, dicht bij Rocamadour en Padirac.

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, strekt de Dordognevallei zich uit over drie departementen (Corrèze, Lot en de Dordogne) en verbindt zo ook drie grote Franse regio’s: de Limousin, Midi-Pyrénées en Aquitaine.

Het dromerige departement Lot in de Midi-Pyrenees telt drie van de “Plus Beaux Villages de France”: AutoireCarennac and Loubressac.

 

Drie van de Mooiste Dorpen van Frankrijk in het hart van de Dordognevallei

Deze charmante dorpjes liggen in het noorden van de “Causse de Gramat”, dicht bij het Regionale Natuurpark van de Causses du Quercy, de beroemde Gouffre de Padirac en op minder dan 30 minuten rijden van Rocamadour.

 

Een buitengewoon erfgoed

De organisatie Le Pays d'Art et d'Histoire Vallée de la Dordogne en het Office de Tourisme (vvv) van de Dordognevallei organiseren begeleide rondleidingen zodat toeristen dit fantastische gebied met zijn rijke historie, ongerepte natuur en architectonische juweeltjes beter kunnen leren kennen en er nog meer van kunnen genieten.

 

Wandelen door pittoreske dorpjes

Wat is er heerlijker dan op je gemak door leuke dorpjes te slenteren? De beste manier om “Les Plus Beaux Villages de France” te bezoeken is dan ook te voet. Het GR-lange-afstandspad komt door Autoire, Loubressac en Carennac, maar alle drie deze dorpjes zijn ook het beginpunt van andere mooie wandelroutes. Een leuke en actieve manier om het indrukwekkende culturele en architectonische erfgoed te verkennen en te genieten van de adembenemende vergezichten.

 

Grands sites Midi-Pyrénées
Mijn verblijf