Geschiedenis en prehistorie

  • Forteresse médiévale de Castelnau Bretenoux

  • Peinture rupestre - Grotte des merveilles - Rocamadour

  • Château renaissance de Montal

  • Peinture rupestre - Grotte des merveilles - Rocamadour

De geschiedenis van de Dordognevallei gaat een aantal duizenden jaren terug, een fascinerende reis door de eeuwen, van de prehistorische grotten tot de middeleeuwse kastelen.

De rijke geschiedenis heeft overal in de Dordognevallei sporen achtergelaten.

Preshistorie

Al in de prehistorie woonden er mensen in de grotten van de Dordognevallei, zoals nu nog te zien is aan de vele magnifieke rotsschilderingen en diverse archeologische vindplaatsen.

Rijk historisch erfgoed

Na de prehistorie begon de nieuwe geschiedenis. De mensen verlieten de grotten en bouwden monumenten. De mooie dorpen van de Dordognevallei hebben veel bijzonder goed bewaard gebleven middeleeuwse gebouwen, kerken, kloosters en  kastelen.

 

Een bijzondere plek: Rocamadour

In de middeleeuwen ontstond ook een heel bijzonder bedevaartsoord: het inmiddels duizend jaar oude pelgrimsstadje Rocamadour.

Toen het feodale tijdperk eindigde begon de Renaissance-architectuur zich te ontwikkelen, zoals goed te zien is bij een bezoek aan het château de Montal.

Van Dordognevallei naar de “Vallei van de Mensheid”, van prehistorische kunst naar moderne kunstenaars, van middeleeuwse architectuur naar de Renaissance en de Franse revolutie: het traject van de Dordognerivier volgt de loop van de geschiedenis.

Grands sites Midi-Pyrénées
Mijn verblijf