Ontdekken

  • La Vallée de la Dordogne

  • Vue vers Saint-Martin et Saint-Michel-Loubejou depuis le Château de Castelnau-Bretenoux

  • Le Gouffre de Padirac

  • Château de Castelnau Bretenoux

  • Martel

  • Le château de la Treyne

DE DORDOGNEVALLEI - "Grand Site" van de Midi-Pyrénées Ontdek de betoverende charme en prachtige natuur van de Dordognevallei, een van de mooiste streken van de Midi-Pyrénées.

De Dordognevallei en Rocamadour – voor een vakantie puur genieten

Ontdek de Dordognevallei

Er zijn vele leuke manieren om de Dordognevallei te verkennen en er volop van te genieten.

Een rijke geschiedenis

Maak een reis door de tijd en zie hoe de geschiedenis zich door de eeuwen heen heeft ontvouwd. De eerste mens liet hier duidelijke sporen na, onder andere prachtige prehistorische grottekeningen die vandaag de dag nog bewonderd kunnen worden. Vervolgens begonnen de mensen de regio te ontsluiten en voor verschillende doelen te gebruiken, zoals te zien is aan het bijzondere erfgoed, de indrukwekkende  kastelen, kerken, kloosters en boerenbedrijven, middeleeuwse stadjes en natuurlijk sommige van de  “Mooiste dorpen van Frankrijk”: Autoire, Carennac, Loubressac en het beroemde bedevaartsoord Rocamadour

Idyllische omgeving

Afgezien van de goed bewaard gebleven architectuur beschikt de Dordognevellei ook over veel bijzonder landschapschoon, ideaal voor allerlei activiteiten in de open lucht.
Een leuke manier om deze magnifieke vallei te ontdekken is te voet over de vele mooie wandelroutes, zoals de St. Jacobsweg en de landelijke wandelpaden, of neem de boot en zie het landschap voorbijglijden vanaf het water.

Onvergetelijke vakanties

Zwemmen, kanovaren, mooie plekjes en leuke dorpjes bezoeken of knus met z’n tweeën genieten op een idyllisch stekkie… Ontspannen met het hele gezin of actieve vakanties met vrienden:  De Dordognevallei - Rocamadour is een perfecte vakantiebestemming voor liefhebbers van cultuur, geschiedenis, architectuur en openluchtactiviteiten.

Grands sites Midi-Pyrénées
Mijn verblijf