De St. Jacobsroute

Er zijn veel mooie plekjes langs de Jacobsweg of “Chemin de Saint Jacques de Compostelle”, zoals deze pelgrimsroute in Frankrijk wordt genoemd, maar Rocamadour is wel heel bijzonder: het op duizelingwekkende hoogte tegen de rotsen geplakte pelgrimsstadje lijkt alle wetten van de zwaartekracht te trotseren!

Rocamadour... wereldberoemd bedevaartsoord, gewijd aan de Zwarte MadonnaNotre Dame de Rocamadour

Een alternatieve route van de Via Podensis

Veel pelgrims en enthousiaste wandelaars nemen de lange-afstandsroute GR6 van Figeac naar Rocamadour en gaan daarna terug naar de hoofd-pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.

Beroemde bedevaart

Pelgrims en wandelaars kiezen deze route niet alleen om de Zwarte Madonna te zien, maar ook om het indrukwekkende heiligdom in de “donkere” vallei van de Alzou te bezoeken. In het departement Lot komt de Jacobsweg in de Causses du Quercy samen met de lange afstandsroute GR46 van Rocamadour naar Cahors, maar u kunt ook de route via Gourdon en Moissac nemen (GR6 en GR652) Pelgrims die ten minste 100 km te voet of 200 km met de fiets hebben afgelegd kunnen het officiële "La Rocastella" - pelgrimscertificaat krijgen (op aanvraag). Neem voor meer informatie contact op met het Pelgrimskantoor op het plein voor de heiligdommen van Racamadour. Verder is er net een nieuwe route uitgezet, de “Voie de Rocamadour en Haut Quercy et Limousin” van Bénévent l'Abbaye in het noorden. Het pad volgt grotendeels de GR 46 en loopt door het dorp Martel. Pelgrims en wandelaars die de hele bedevaartsroute hebben afgelegd ontvangen een “La Sportelle”-badge, net zoals de pelgrims die uiteindelijk Santiago de Compostela bereiken een Jacobsschelp krijgen.

 

Grands sites Midi-Pyrénées
Mijn verblijf