Jubileum 2013

In 2013 viert Rocamadour duizend jaar bedevaart naar de heiligdommen van Onze Lieve Vrouwe van Rocamadour. Een groots en bijzonder jubileum!

In 2013 viert Rocamadour een heel bijzonder jubileum.

1000 jaar bedevaart en eeuwfeest van de wijding van de Basiliek Saint Sauveur.

Al meer dan 1000 jaar komen pelgrims en christenen van heinde en ver naar de heiligdommen om de Heilige Maagd Maria te vereren, Virgin gesymboliseerd door de Zwarte Madonna, “Notre Dame de Rocamadour”.

Om dit te vieren, heeft Rocamadour een indrukwekkend jubileumprogramma samengesteld met meer dan 50 evenementen, waaronder:

 

  • In juni: eeuwfeest van de wijding van de Basilique Saint-Sauveur
  • In juli: Week van de Gregoriaanse muziek met het Gregoriaanse koor van Parijs en het Fête de Saint-Jacques (St Jacobsfeest).
  • In augustus: Maria-Hemelvaart, processie bij het licht van fakkels en festival van sacrale muziek Cantica Sacra.
  • In september: week van de Maria-verering
  • Tot en met december: veel bijeenkomsten en feestelijke evenementen, o.a. de inauguratie van het nieuwe orgel van de Basiliek Saint-Sauveur.

 

Het jubileum van Rocamadour: 1000 jaar bedevaart en duizend goede redenen om de heiligdommen te bezoeken, de Zwarte Madonna te zien en dit heilige stadje te ontdekken. Kijk voor een gedetailleerd programma op: http://www.rocamadour2013.com/preparez-votre-venue/le-programme

 

Grands sites Midi-Pyrénées
Mijn verblijf