Zien & doen

  • Fête de village

  • Rocamadour

  • Marchés de producteurs locaux

Festivals, evenementen, heerlijk eten... In de Dordognevallei is het puur genieten, het hele jaar door!

De evenementenkalender van de Dordognevallei en Rocamadour staat boordevol leuke ideeën voor uitstapjes, uitgaan en entertainment. Er is voor iedereen van alles te doen in de regio.

Gastronomie

De Franse keuken is wereldberoemd, maar zelfs hier staat de Dordognevallei bekend als paradijs voor lekkerbekken en levensgenieters. Gastronomie is dan ook een belangrijk onderdeel van de locale cultuur. Op de kleurrijke  markten is er volop gelegenheid om regionale lekkernijen en “produits du terroir” te proeven en de vele restaurants laten u graag kennismaken met de rijke verscheidenheid aan smaken en aroma’s. Van een rustieke maaltijd in een “ferme auberge” tot de elegante ambiance van een met Michelinsterren bekroond restaurantuit eten gaan is altijd een bijzondere ervaring in de Dordognevallei, voor alle voorkeuren en alle budgets.

Uitgaan, entertainment

Nog geen zin om de avond af te sluiten? Ga eens naar het theater, relax in een bar of dans de hele nacht door op een van onze fêtes de village (dorpsfeesten).

Festivals

Het hele jaar door worden er veel mooie, inspirerende en gezellige festivals georganiseerd in de Dordognevallei en Rocamadour. Zo swingt het anders zo rustige plaatsje Souillac elk jaar in juli op het ritme van het internationaal bekende “Sim Copans” Jazz Festival. Voor liefhebbers van lyrische kunst, koorzang en countrymuziek zijn de festivals van Saint Céré, Rocamadour en Gramat zeker een must.

 

Houdt u van lekker eten en wijnproeven, dansen, naar muziek luisteren of u gewoon uitstekend (laten) vermaken: in de Dordognevallei is altijd wel wat te doen dat aansluit bij uw wensen.

Grands sites Midi-Pyrénées
Mijn verblijf