Evenementen

  • Les Bistroquais à Bretenoux

  • Festival de Musique Sacrée à Rocamadour

  • Festival de Saint-Céré au Château de Castelnau

Het hele jaar door vinden er veel evenementen plaats in de Dordognevallei en Rocamadour.

Profiteer van de vele geplande evenementen op de kalkstenen plateaus van de Causse en in de vallei: markten, festivals, culturele en gastronomische events en nog veel meer…

Kleurrijke markten

Vrijwel dagelijks zijn er markten met vers geplukte vruchten, groenten, ambachtelijk brood, kazen, noten en andere streekproducten. In de zomer zijn er “marchés gourmands” waar u de regionale specialiteiten kunt ontdekken en uitproberen. Winter is het seizoen van de truffelmarkten in Martel en Cuzance. Een unieke ervaring!

Festivals

De bewoners van de Dordognevallei zijn dol op muziek en culturele activiteiten. Geen wonder dus dat er veel festivals op de evenementenkalender prijken die ons uitnodigen om onze muzikale horizon te verbreden met jazz, country, lyrische kunst, sacrale zang of klassieke muziek met een moderne twist.

Het hele jaar door zijn er ook veel sport- en culturele evenementen. Zo organiseert Rocamadour elk jaar september de “Montgolfiades”, een groot luchtballonfestival tegen de oogstrelende achtergrond van dit beroemde pelgrimstadje (en als extra bonus: een gezellige brocante!), en ook een jaarlijks wandelfestival.

 

Een volle agenda...

Niets leuker dan op een zwoele zomeravond de authentieke Franse dorpssfeer opsnuiven tijdens een van de vele “fêtes de village” in de Dordognevallei. Lekker eten, glaasje wijn erbij en natuurlijk ook nog even de dansvloer op!

Deze feestavonden worden ook wel "fêtes votives" genoemd, georganiseerd ter ere van de beschermheilige van een dorp. En natuurlijk zijn er ook de grote evenementen verbonden aan het landelijke karakter van de regio, zoals de feesten in het teken van walnoten (noix), pruimen (prunes) en kaas (fromage) of de fête de tondailles (schaapscheerfeesten).

 

Een evenementenkalender barstensvol ideeën voor een fantastische vakantie!

Grands sites Midi-Pyrénées
Mijn verblijf