Grote evenementen

  • Souillac en Jazz : Du 15 au 21 juillet 2013

  • Ecaussystème - Gignac : 1er et 2 août 2013

  • Festival de Saint-Céré : Du 1er au 17 août 2013

  • Les Montgolfiades - Rocamadour : 28 et 29 septembre 2013

De evenementenkalender van de Dordognevallei staat vol grote en kleine evenementen, exposities, festivals en andere leuke activiteiten.

Het hele jaar door is er voor iedereen van alles te doen in de Dordognevallei.

Festival Cont'émoi - Bretenoux

Begin april

Op het Cont'émoi Festival, staan verschillende stijlen van verhalen en verhalenvertellers centraal. Van oude legenden tot moderne vertelkunst, verhalen zijn het weefsel van een gemeenschappelijk cultureel erfgoed met gedeelde waarden, emoties en ervaringen en een groot gevoel van saamhorigheid.

www.arcade-bretenoux.fr

 

Transhumance

April

Wanneer de herders honderden schapen over de kalkstenen plateaus van de Lot leiden, weten we dat de lente is gearriveerd. Een prima gelegenheid om vijf dagen met de kudde mee te trekken door dit legendarisch landschap “waar de stenen groeien”. Idyllisch! (Data moeten nog bevestigd worden.)

Meer informatie: +33 (0)5 65 33 22 00
www.lot.fr

 

Fête des fromages - Rocamadour

Mei

Het jaarlijkse Kaasfeest van Rocamadour is uiteraard een van de hoogtepunten in deze regio die trots is op haar kleine ronde “cabécous”. Het feest vindt altijd plaats op Pinksterzondag, op een groot veld aan de rand van het beroemde pelgrimsstadje. Volop gelegenheid om te proeven van de beroemde Rocamadour AOC en andere overheerlijke (geiten)kaasjes die trotse kaasmakers van heinde en ver hier naartoe brengen.

Meer informatie: +33 (0)5 65 33 22 00
fromages.rocamadour.free.fr

 

Souillac en Jazz

Van 21 t/m 27 juli 2014 

Zes dagen lang swingt Souillac op het ritme van allerlei soorten jazz tijdens het super gezellige “Sim Copans – Souillac en Jazz”-festival, dat in 2014 alweer voor de 39e keer georganiseerd wordt. Het programma is altijd origineel en verrassend, dus geniet mee van dit bijzondere muzikale festival in de straatjes, bars en cafés van het oude centrum, op het plein voor de beroemde abdijkerk of beleef een uniek ondergronds concert in de grotten van Lacave.

www.souillacenjazz.fr

 

Ecaussystème - Gignac

1 & 2 augustus 2014

Dit jaarlijkse festival staat helemaal in het teken van het milieu en solidariteit met daarbij een goede dosis (wereld)muziek. De sfeer is feestelijk, het programma eclectisch en inventief met veel activiteiten voor alle leeftijden. Een bijzondere en geslaagde combinatie van muziek, entertainment en bewustwording creëren voor belangrijke onderwerpen als fair trade en duurzame ontwikkeling.

www.ecaussysteme.com

 

Festival de Saint-Céré

Augustus

Dit bekende festival verkent de wereld van opera, muziek en zang op verrassende manieren. Gedurende drie weken vindt een serie van concerten en optredens plaats op verschillende tot de verbeelding sprekende plekken: hetThéâtre de l’usine in St Céré, de abdijkerk in Souillac, Château de Montal, de kathedraal van Cahors en Château de Castelnau-Bretenoux.

festival-saint-cere.com

 

 

Gramat Country Festival

Augustus

Driedaags country & rockfestival waar Franse charme en het Wilde Westen samenkomen: concerten en muziekspelletjes, country- en line-dansen, Western-kraampjes, auto’s, motoren, trikes, trucks, paardenshows, houthakkerspret en buitenactiviteiten voor de kinderen. Yee-haw!

www.gramatcountryfestival46.com

 

Les Montgolfiades - Rocamadour

Eind september

Jaarlijks luchtballonfestival met deelnemers uit heel Europa. Het opstijgen van de ballons vanaf de voet van het pittoreske pelgrimsstadje is een adembenemend spektakel en er is ook een gezellige brocante-rommelmarkt! (Laatste weekend van september).

rocamadour.aerostat.free.fr

 

Fête de la noix - Thégra

Oktober

Het evenement voor liefhebbers van walnoten: proef ze vers, gedroogd of gehuld in een overheerlijk laagje chocola. Walnotenolie, activiteiten en proeverijen.

Meer informatie: +33 (0)5 65 33 22 00

 

Winterseizoen in het Théâtre de l'Usine - Saint-Céré

De dagen worden korter en de avonden langer… een ideaal jaargetijde voor een bezoekje aan het theater. En dit is een heel bijzondere plek, waar de hier wonende artiesten ook actief deelnemen aan het dagelijkse dorpsleven.

theatredelusine-saintcere.com
Grands sites Midi-Pyrénées
Mijn verblijf