Gastronomie

Vers uit de grond, op het bord... Ontdek de gastronomische en culinaire delicatessen van de Dordognevallei op de streekmarkten en in de vele uitstekende restaurants.

Samen met het schitterende landschap staat de Dordognevallei vooral bekend om zijn gastronomie.

Kleurrijke markten

Regionale “produits du terroir” zoals walnoten, truffels, pruimen en kazen kunnen het hele jaar door worden geproefd en gekocht op de vele streekmarkten. Hier vindt u de beste verse streekproducten, de uitgestalde waren veranderen met de seizoenen. De gastronomie van de Dordognevallei is een eerbetoon aan de passie en het harde werk van de lokale bevolking en de vruchtbaarheid van dit genereuze land.

Gastronomie, restaurants en streekproducten

Van de traditionele keuken tot de verfijnste gastronomie en de "Bonnes Tables du Lot", de restaurants van de Dordognevallei doen hun streekproducten eer aan met recepten om van te watertanden: asperges, eekhoorntjesbrood en andere paddenstoelen, eendenconfit, foie gras, mals lamsvlees uit de Quercy en de beroemde geitenkaasjes van Rocamadour, met daarbij uiteraard een lekker glas regionale Cahors-, Glanes- of Amadourwijn.

 

Traditionele “ferme auberges”, gezellige terrasjes of met Michelinsterren bekroonde toprestaurants: de regionale keuken en de uitstekende streekproducten van de Dordognevallei zijn voor iedereen toegankelijk.

 

Grands sites Midi-Pyrénées
Mijn verblijf