Padirac, grotten en kloven

Door de kalksteenplateaus van de Causse ontstond onder de grond een betoverende wereld van geheimzinnige grotten met adembenemende druipsteenafzettingen en prehistorische tekeningen.

Water creëert een fascinerend schouwspel op de kalkstenen vlakten van de causse. Ruisende beekjes komen plotseling tevoorschijn en rivieren vormen ondergrondse meertjes waarin de grillige vormen van de kalksteenformaties feeëriek weerspiegeld worden.

Gouffre de Padirac

Daal af in de aarde tot een diepte van 103 meter en maak een bootreis over de ondergrondse rivier om de spectaculaire druipsteengalerijen en adembenemende rotsformaties van dit “onderaardse Venetië” te bewonderen.

 Meer over de Gouffre de Padirac

Grottes de Lacave

Een klein treintje brengt de bezoekers naar een indrukwekkend stelsel van onderaardse vertrekken waar de stalagmieten en stalactieten prachtig weerspiegeld worden in het glasheldere water van de meertjes. De beroemde “Salle des Merveilles” (Zaal der Wonderen) is een enorme galerij van maar liefst 2000 m2.

 Meer over de Grottes de Lacave

Grottes de Presque

Een ononderbroken reeks van kalksteenformaties in allerlei vormen en kleuren met druipsteenpilaren van 8 tot 10 meter hoog.

 Meer over de Grottes de Presque

De prehistorische Grotte des Merveilles

De Dordognevallei wordt al duizenden jaren door mensen bewoond. In Rocamadour zijn er nog sporen van de eerste bewoners te vinden in deze “Grot der Wonderen” met prehistorische wandschilderingen van meer dan 20 000 jaar oud.

More about the Grottes des Merveilles in Rocamadour

Grottes de Cougnac

Een unieke kans om bijzondere prehistorische wandschilderingen te zien, waaronder de oudste figuratieve tekeningen open voor het publiek.

Wandelen door een uniek landschap

Rocamadour is een perfect uitgangspunt om dit bijzondere gebied te verkennen. Ontdek de Kloof van Cabouy, de valleien van de Ouysse en de Alzou en het turquoisegroene water van de “Résurgence de Saint Sauveur”: het bronmeertje waar de rivier de Ouysse boven de grond komt.

Grands sites Midi-Pyrénées
Mijn verblijf