Routes en uitstapjes

  • Creysse

  • Carennac

  • Martel

Deze routes werden gekozen vanwege de mooie landschappen en het rijke historische en archeologische erfgoed. Ze bieden een uitgebreide keus aan uitstapjes. Maak een tocht door de Dordognevallei en ontdek de schilderachtige dorpjes, de schitterende natuur en beroemde bezienswaardigheden als Rocamadour en Padirac.

Wandeltips

De Dordogne en haar zijrivieren glijden door het landschap en vormen zo bijzondere en steeds veranderende natuurgebieden.

De rivier speelde een belangrijke strategische en commerciële rol in deze grote regio. De bevaarbare route is cruciaal voor de zakelijke contacten die noodzakelijk zijn voor het leven in deze contreien. Havens ontstonden daar waar de oude handelswegen de rivier kruisten en de met wijn en zout beladen wagens naar de overkant moesten. Deze havens maakten het ook voor pelgrims mogelijk om de rivier over te steken naar de Causse de Gramat en het bedevaartsoord Rocamadour, vooral bekend vanwege de Maria-verering. Het was dus van oudsher een levendige streek waar veel contact was met de buitenwereld. De indrukwekkende geschiedenis van de Dordognevallei resulteerde ook in een fraai architectonisch erfgoed met kloosters, burchten, kastelen, pittoreske dorpjes en vestingstadjes (“bastides”) met karakteristieke huizen uit de middeleeuwen en de renaissancetijd, zoals Loubressac, Autoire, Carennac, Creysse, Bretenoux, Gramat...

4 routes - 3 bijzondere landschappen: de Causse, de Ségala en de Limargue.

Grands sites Midi-Pyrénées
Mijn verblijf